#
#
a
  >  Zeeland

Weekendje Zeeland

Er is geen beter moment om te genieten van een heerlijke last minute vakantie in Zeeland. Een vakantiehuisje huren in Zeeland is binnen handbereik! De provincie heeft alles te bieden voor een vakantie met het hele gezin. Neem je hond mee, die zal ook zeker genieten van het heerlijke Zeeland! Samen de natuur verkennen en op het strand wandelen. Zeeland bestaat uit vele eilanden die met elkaar zijn verbonden door dammen en bruggen.

Maastricht

172 last minutes gevonden

Vergelijk alle aanbieders voor een weekendje Zeeland

Voordeeluitjes

Zoweg

Vroegboek deals 2022

Slangenreizen

De Jong Intra

EuroParcs

Heerlijkehuisjes

Heerlijke groepsaccommodaties in Nederland, België en Duitsland

Landal

 

Roompot

10x Beste hotel tips Zeeland

  • Hotel de blanke top
  • Strandhotel Cadzand
  • Oesterdam Resort
  • Van der Valk hotel Middelburg
  • Resort land & zee
  • Strandhotel Zoutelande
  • Strandhotel Duinheuvel
  • Van der valk hotel Goes
  • Boutique hotel ter Zand
  • Strand hotel WestduinBooking.com

Weekendje Zeeland met het gezin

Om de een of andere reden is Zeeland een van de meest populaire vakantiebestemmingen geworden voor gezinnen. Je kunt kiezen uit de heerlijk badplaatsen Domburg, Renesse, Sharondijk of Camperland, dit zijn de bekendste badplaatsen aan de Zeeuwse kust. Het brede zandstrand nodigt uit tot een dagje aan zee, zonnen op het strand en af en toe zwemmen in het water. Voor watersporters biedt Zeeland verschillende activiteiten zoals kitesurfen, windsurfen, zeilen en duiken.

Vakantiehuisje in Zeeland

Starten vanuit je last-minute vakantiehuis in Zeeland is Middelburg, de hoofdstad en grootste stad van de provincie, een echte aanrader, je zult er geen spijt van krijgen. Boek een vakantiehuis in Zeeland en geniet met je partner, familie, vrienden of het hele gezin van alles wat dit deel van Nederland te bieden heeft. Zeeland is een unieke provincie, interessant is dat dit gebied bij iedereen een bepaalde gedachte of herinnering oproept.

Bezienswaardigheden Zeeland

Oosterschelde

Breng een bezoekje aan de Oosterschelde! Vanaf je vakantiewoning heb je de mogelijkheid om een uniek natuurgebied te bezoeken. Door de aanleg van Deltawerken in 1986 werd de Oosterschelde omgevormd tot een ondiepe baai met enkele kilometers zout water, waarvan bijna een derde bij eb droogviel. In 2002 werd het natuurgebied het grootste nationale park van het land. Natuur en economie vullen elkaar hier prachtig aan.

Zeelandbrug

Vanuit de Oosterschelde zie je in de verte nog een hoogwaardig project namelijk de Zeelandbrug. Deze vijf kilometer lange brug is een van de langste van Nederland. De Zeelandbrug zorgt voor een permanente verbinding tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Tot 1965 kon je alleen tussen de eilanden reizen met de veerboot tussen Zierikzee en Kats.

Dikke Toren

De Sint Lievensmonstertoren, beter bekend als Dikke Toren (1510), mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Zierikzee. Deze laatgotische toren met een hoogte van 62 meter is al een behoorlijk groot gebouw, maar het oorspronkelijke plan van architect Andries Keldermans was om een kolos te bouwen met een hoogte van maar liefst 130 meter. Zo ver ging het niet, waarschijnlijk omdat het geld op was. Tegenwoordig is de “halve” toren een belangrijk symbool van de stad Zierikzee.

Grote kerk Veere

De kerk die zeker de moeite waard is, is de Grote Kerk in Veere. De enorme kerk herinnert je aan de hoogtijdagen van Veere als handelsstad. Tegenwoordig is Veere een toeristisch stadje met een pier. Door de eeuwen heen heeft deze kerk vele functies gehad. Het doet onder meer dienst als militair hospitaal en opvanghuis. Tegenwoordig wordt de Grote Kerk gebruikt als cultureel centrum.

Meest gestelde vragen

Heeft Zeeland een tweelandenpunt?

Vergeet het drie landenpunt. Want hoewel je in Limburg de kans hebt om in drie landen tegelijk te zijn, wint Zeeuws-Vlaanderen op het gebied van natuurschoon. Als je Slufter het Zwin bezoekt, kun je tegelijkertijd Nederland en België zien.

Waait het veel in Zeeland?

Ja! In Zeeland waait het vaak en veel. Vaker dan in de andere Nederlandse provincies. Misschien is het vervelend op de fiets, maar niet als je geniet van al het mooie natuurschoon wat deze provincie te bieden heeft.

Zijn er veel monumenten in Zeeland?

In het centrum van Vlissingen zijn er zo’n 300 monumenten. Dit is dus een hele hoop. In heel Zeeland vind je veel monumentale panden. Wanneer je van geschiedenis houdt, is het dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Kun je in Zeeland de lekkerste mosselen eten?

In Nederland worden ongeveer 57 miljoen kilo mosselen gekweekt. Een heel groot deel is afkomstig uit Zeeland. Je vindt in Zeeland ook veel restaurants die mosselen serveren, vers uit de zee.

Wat is typisch iets van Zeeland?

Iets typisch Zeeuws is de Zeeuwse bolus. De Zeeuwse bolus werd voor het eerst gebakken in de eerste helft van de 17e eeuw. Wanneer je in Zeeland bent is het dus zeker de moeite waard om een lekkere bolus te kopen.

Wat is het leukste terras van Zeeland?

Voor het beste terras van Zeeland moet je in Veere zijn bij terras de Werf. Hier vind je niet alleen het beste terras van Zeeland maar het beste terras van Nederland. Naast dat het, het beste terras van Nederland is, is het restaurant ook geweldig.